Bij gro-up geven we medewerkers de ruimte om het mooiste uit zichzelf te halen. Waaronder met het Management Development (MD) traject. We vroegen Annelies, Irina, Karlijn en Wolter wat het MD-traject hen heeft gebracht.

Wat is het MD-traject?
Het MD-traject is er voor alle locatiemanagers, teamleiders en coördinatoren bij gro-up. In dit traject volgen zij vier modules over persoonlijk leiderschap, gespreksvoering, financieel & performance management en leidinggeven aan je team in veranderende omgeving.

Wat leer je met het MD-traject?
Tijdens het MD-traject zijn er verschillende opdrachten. Zowel theoretisch als in de praktijk. Bij de opdracht ‘gluren bij de buren’ loop je bijvoorbeeld mee met een andere collega. Irina Leijdekker – Kers, locatiemanager bij gro-up kinderopvang, nam deel aan een werkoverleg van een regiomanager. Ze liep mee met afdeling Merkmakers en recruitment. 

Ze vertelt hierover: ”Superleuk, want iedereen doet iets anders. Daar leer je van. En dat neem je weer mee in je eigen werk. Je maakt snel de verbinding om dit in de praktijk te brengen.” Irina heeft de volledige opleiding drie jaar geleden al afgerond. Deze herhaling met ook nieuwe modules vond ze heel waardevol. Dit gaf haar meer verdieping en de ruimte om met andere collega’s te sparren en brainstormen.

Wat heeft het MD-traject jou gebracht?
Het MD-traject heeft Annelies Molenaar, teamleider recruitment bij gro-up, verbinding gebracht met andere leidinggevenden. Maar ook inzicht in haar eigen ontwikkeling. Ze vertelt hierover: “Er ontstaan mooie gesprekken met collega’s binnen andere werkvelden. Je leert elkaar zo ook op een andere manier kennen, buiten je eigen werk om. Er is ruimte dat je met elkaar fouten mag maken en dat je daarvan leert.”

Welke opdracht was voor jou waardevol?
Tijdens de module verandermanagement bracht Karlijn van Elswijk, teamleider bij gro-up jeugdhulp, in kaart hoe haar team in alle veranderingen erbij zit. In de opdracht omschreef zij haar team als een boot. Wat voor boot is mijn team en op wat voor water varen we? Staan er mensen nog aan de kant? Dreigt er iemand uit de boot te vallen? “Het is interessant om op die manier te kijken naar je team”, vertelt ze. “En dat brengt mij inzichten.”

Hoe breng je dit in de praktijk?
Wolter Dijkstra, teamleider bij gro-up buurtwerk, vertelt dat je met het MD-traject de juiste tools op het juiste moment aangereikt krijgt. Hij maakt nu bewust een afweging tussen wat urgent en belangrijk is. “Urgente dingen doe je omdat ze moeten gebeuren”, vertelt hij. “En als ik niet oplet, is mijn dag zo voorbij. Morgen heb ik weer urgente dingen. En om je doelen te realiseren moet je ook de belangrijk zaken regelen, ook al zijn ze dan nog niet zo urgent. Dit heeft mij geleerd om taken te ordenen.”

“Het is comfortabel om te doen wat je altijd deed”, vertelt Wolter. De stap van jongerenwerker plus naar teamleider brengt hem uit zijn comfort-zone. “Soms vind ik dingen ingewikkeld of werk ik nog niet met een routine. Aan de andere kant merk ik dat ik bezig ben met nieuwe paden aanleggen en denk ik op een ander niveau na over de werkzaamheden. Daarin blijf ik mijzelf uitdagen.”

Wat betekent groei voor jou?
Groei betekent voor Karlijn dat je je mag ontwikkelen. Dat je mag zijn wie je bent en dat je inderdaad het mooiste uit jezelf mag halen. Ze vertelt: “Dat mag iedere dag iets anders zijn.” Voor Annelies betekent dit jezelf blijven ontwikkelen. En meegroeien met de organisatie de toekomst in. Graag de collega’s aan het woord horen? 

.

Terug naar overzicht